Počela Konferencija industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada u Doboju

19 Maj 2022
300 puta

Danas je u Doboju počela premijerna poslovno-stručna konferencija iz oblasti industrije PVC i ALU prozora, vrata i fasada – to je PIT WinDoorCon 2022, u organizaciji Targer Engineering & Consulting zajedno sa partnerima i sponzorima.

Industrija PVC i ALU prozora, vrata i fasada, ili kako se to narodski kaže "stolarije", buja u Bosni i Hercegovini posljednjih godina. Broj kompanija koje se bave ovom djelatnošću, kao i obim njihovog poslovanja, raste iz godinu u godinu.

"Mi na ovoj konferenciji želimo okupiti srce industrije, proizvođače, dobavljače opreme i materijala, ali naravno i distributere na zapadnim tržištima i sve vas imamo ovdje danas”, rekao je Tarik Kadrispahić, suosnivač i direktor Targera E&C.

On je kazao da je ovo najveća grana u industriji koja nema svoju tačku okupljanja i da je to jedan od glavnih problema ove industrije.

"Ova grana industrije nema nikakav ogranak, niti usmjerenje registrovano pri komorama kao što to imaju neke druge industrije, niti ima neko formalno udruženje ili klastere", naglasio je on, dodajući da i kada dođe do neke incijative ona se brzo zaboravi.

Pojasnio je da je ovo grana industrije koja zapošljava broj ljudi kojima se i ne zna tačan broj upravo zato što nemamo te podatke da privredne komore mogu isfiltrirati ovu granu industrije pa da možemo reći koliko je uposlenika.

"Hiljade uposlenika broji ova grana industrije, promet stotine milione maraka ili eura pravi, a u principu ne postoji tačka okupljanja, i u tome se ogleda važnost i cilj organizovanja ove konferencije", naglasio je on.

Pojasnio je da Targer u zadnjih nekoliko godina surađuje sa određenim značajnijim proizvođačima što stolarije, što ostalih komponenti i profila i da su upravo zbog toga osjetili potrebu da zajedno sa partnerima i sponzorima organizuju ovu konferenciju.

"Osjetili smo tu potrebu da skupa sa našim partnerima i sponzorima organizujemo ovu konfereciju i čudno mi je da nikad do sad ova grana industrije nije imala svoj okupljanje ali evo mi smo se odlučili napraviti prvi korak i biti proaktivni, učiniti nešto da ova grana industrije dobije svoju tačku okupljanja kako bi našli rješenja za još veći izvoz , veću proizvodnju, sklapanje poslova i slično", poručio je Tarik.

Naglasio je da će zajedno sa svojim partnerima gledati da ova konferencija preraste u redovu konfereciju.

Pored samih proizvođača ili distributera ALU i PVC stolarije, konferencija PIT WinDoorCon 2022 je namijenjena i svim kompanijama i ekspertima koji dobavljaju bilo koju vrstu proizvoda i usluga ovoj industriji.

Na PIT WinDoorCon 2022 će se okupiti oko 100 učesnika iz oko 40 kompanija, a ključne misije konferencije su stjecanje novih znanja i kompetencija, poslovno upoznavanje i umrežavanje i širenje pozitivnih poslovnih i društvenih vibracija.

(akta.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.