A.H.

A.H.

Biljana Borzan, potpredsjednica europskih socijalista u Europarlamentu, najavila je u ponedjeljak u Kući Europe u Zagrebu promjene na tržištu, čime nastavlja borbu za osiguranje većeg kvaliteta i trajnosti uređaja, koji bi trebali trajati duže, a ne kvariti se odmah po isteku garancije. Borzan, koja je krajem prošle godine izabrana za izvjestiteljicu svog kluba za održivu proizvodnju i potrošnju na jedinstvenom tržištu, objašnjava kako ovaj projekt priprema već nekoliko godina, a u ovom je mandatu on jedan od prioriteta na europskom nivou.

Državljani BiH koji namjeravaju da putuju u Srbiju, ne treba da strahuju zbog novih pravila koja sutra stupaju na snagu, jer se na njih ne odnosi odluka tamošnjeg Kriznog štaba o obaveznom zdravstvenom nadzoru prilikom dolaska u tu zemlju, već samo na njihove državljane koji se vraćaju iz “crvenih korona-zona”.

Na osnovu ukazane potrebe  Firma GMC d.o.o. Usora sa sjedištem u Žabljaku bb, raspisuje javni konkurs za primanje u radni odnos  na sljedećoj poziciji: 

Referent za nabavu i logistiku - m/ž – 1 izvršilac 

Opis poslova: 

 • Vrši nabavku robe, usluge i materijala za potrebe GMC montaža
 • Sudjelovanje u procesu pregovaranja I ugovaranja sa postojećim I potencijalnim novim dobavljačima
 • Pronalazak novih dobavljača – nabava neophodnih resursa u traženoj kvaliteti, rokovima I planiranim troškovima
 • Sudjelovanje u planiranju I organizaciji u projektima montaže za: nabavku I zaduženje odgovarajuće HTZ opreme u skladu sa zahtjevima projekta, nabavka odgovarajućeg alata, organizacija potrošnog I pomoćnog materijala, organizacija prijevoza I smještaja radnika u inostranstvu
 • Realizacija nabave avio karti, te organizacija prevoza
 • Iznajmljivanje potrebnih vozila (ponude, ugovori, praćenje stanja vozila te ostale neophodne aktivnosti), koristenje platformi za iznajmljivanje vozila( Rentalcars, SIXT
 • Servisiranje vozila u ovlaštenim servisima, praćenje i planiranje registracije vozila, obezbjeđenje neophodne dokumentacije
 • Organizacija transporta alata- definisanje nacina transporta, vlastitim vozilima ili organizacija zbirnog transporta
 • Obezbjeđenje neophodne i adekvatne  dokumentacije za transport na teritoriji EU 
 • Apliciranje ATA karneta- praćenje validnosti odobrenih izvoza/uvoza

 

Potrebne kvalifikacije: 

 • VSS/SSS
 • Minimalno iskustvo 5 godina na istim ili sličnim poslovima
 • Obavezno poznavanje engleskog jezika
 • Poželjno poznavanje slovenskog jezika
 • Vozačka dozvola B kategorija

Nudimo: 

 • Radni odnos na određeno vrijeme uz mogućnost zaključenja Ugovora o radu na neodređeno vrijeme
 • Stimulativna zarada, redovna plata i topli obrok
 • Mogućnost napretka i usavršavanja
 • Nudimo izazovnu poziciju u uspješnom timu, sa angažovanim i kolegijalnim saradnicima, u stabilnom i dinamičnom okruženju

 

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti slanjem CV-a/ kratke biografije na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  sa naznakom Prijava na konkurs – Referent za nabavu i logistiku ili lično u sjedištu firme na adresi:  Global Metal Construction,  Žabljak bb, 74230 Usora. 

Sve informacije putem  telefona : +387 63 802 646 

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

 

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

/

I

2.

Stanje puteva

 

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.

Lokalni putevi: suhi.

Saobraćaj se odvija po suhim  putevima i bez posebnih ograničenja.

 

3.

Klimatološki i drugi uslovi

 

Stanje u 08:00 sati: umjereno do pretežno oblačno;

-Temperatura zraka u 08:00 sati: 17ºC;           

-Relativna vlažnost:100%;

-Relativni pritisak: 1015,0 mbar;

-Pravac i brzina vjetra: - m/s;

-Količina padavina za protekla 24 sata: - lit/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA- U granicama normalnog.  TEŠANJKA –Ispod normalnog. Vodostaj Usore jutros je iznosio 67 cm.

 

4.

Informacije iz Policijske uprave

 

U protekla 24 sata na području općine evidentirano je:

-          1 krivično djelo,

-          1 narušavanje javnog reda i mira i

-          3 prijave građana.

  

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

 

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 38 intervencija, od toga 5 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 6 osoba.

 

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA –Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti trafo područja Hrustićka, Lipe Miljanovci, Palučak, Dom Miljanovci, Miljanovci Sakalići, Hasići, Gobelja, Mujkići, Vodovod Miljanovci i Jeleči, od 08:30 do 15:30 sati, trafo područja Vukovo Stara, Ribljak Vukovo, Zanatski centar Jelah,Marin Han i Tešanj- Marin Han, od 09:30 do 14:30 sati i trafo područje Šije -Ambulanta,od 09:00 do 13:00 sati.

VODA- Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.
TELEFONSKE VEZE-  Uredno funkcionišu.

 

7.

Ostale informacije

/

 

Kao mladi profesionalac, ako se želite izdvojiti iz konkurencije, jedna od najboljih osobina koje možete posjedovati je znatiželja.  Kako ističe urednica Crain’s Cleveland Business-a Elizabeth McIntyre , “dobri poslodavci žele zaposliti nekoga radoznalog uma i karaktera.”

PREUS USORA doo  je međunarodna kompanija , članica PREIS Group Austrija. Zavarene konstrukcije u PREIS-u danas prelaze granice jednostavnog opisa. Primjenjujemo širok spektar metoda i proizvoda pritom koristeći najnaprednije tehnologije. Isto vrijedi i za ostale grane čeličnih konstrukcija u PREIS-u kao što su rezanje, strojna obrada, pjeskarenje, bojanje i premazivanje. Sa zadnjim investicijama u unapređenje proizvodnje u PREIS-u napravili smo velik napredak u tehnologiji 21. stoljeća.

 

Za naš tim stručnjaka tražimo osobu na radnom mjestu:

MIG/MAG ZAVARIVAČ

Vaše ključne aktivnosti:           

 

Samostalno obavlja najzahtjevnije zavarivačke poslove prema tehničkoj dokumentaciji,a u okviru skupine u kojoj se nalazi po uputama nadređenog

Odgovoran je za kvalitet poslova koje obavlja

Odgovorno i efikasno koristi/rukuje potrošnim materijalom alatima i aparatima

Ispravno popunjava proizvodnu dokumentaciju,označava zavarena dijelove,evidentira i vrši kontrolu pozicija i dijelova prema internim uputama.

Poštuje tehničke podatke,instrukcije za rad i održavanje u cilju odbijanja proizvoda u skladu sa zahtjevima standarda I kupaca.

Na zahtjev grupovođe radi na obučavanju manje iskusnih kolega unutar svoje skupine

Odgovoran je za urednost radnog mjesta I lokacije na kojoj obavlja posao

Vaš profil:

 

 • Srednja stručna sprematehničke struke
 • Radno iskustvo je prednost, ali nije uvjet
 • Komunikativnost, savjesnost i discipliniranost
 • Sklonost timskom radu
 • Spremnost na rad u smjenama

 

Nudimo Vam:

 

 • Siguran posao
 • Stimulativna financijska primanja
 • Naknadu za prekovremeni rad, rad noću i blagdanom
 • Naknadu za prijevoz
 • Mogućnost napredovanja
 • Stručno usavršavanje

 

Ako želite raditi u stabilnoj firmi , te sudjelovati u stvaranju organizacijske kulture, pridružite nam se i postanite dio našeg tima. Svoju  molbu i životopis možete dostaviti na adresu PREIS USORA d.o.o. Žabljak bb,74230 Usora ili poslati na e-mail adresu Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.   Dodatne informacije na info telefon  063 /399/ 119 Hvala! www.preisgroup.com

Na prodaju jednospratna kuća na Sivši-Usora. Površina kuće je 162m2. Prizemlje: dnevno boravak(25m2), kuhinja (17,5m2), kupatilo(9m2), hodnik (10m2).
Na prvom spratu su 3 spavaće sobe od 20, 17,5 i 9m2 + plus balkon. Površina podruma je 80m2. Uz kuću se prodaje i 24 duluma zemlje.
Sve informacije na broj telefona: 004915783458000

Obavještavamo domaćinstva sa područja općine Tešanj da će JP RAD d.d. vršiti besplatan prihvat i deponovanje kabastog otpada na lokaciji deponije komunalnog otpada u Bukvi - Tešanj, a kao dio planskih aktivnosti za ovu godinu.

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.