MADI REALIZOVAO PRVI BH. IZVOZ PILEĆEG MESA U EU

25 Sep 2019
508 puta

Nakon višegodišnjeg nastojanja peradarske industrije u Bosni i Hercegovini da otvori izvozna tržišta EU, i konačnog potvrđivanja izvrsnosti od strane Evropske komisije, mesna industrija MADI je realizovala prvi izvoz pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u zemlje Europske unije.

Ovo je historijski trenutak za privredu Bosne i Hercegovine. MADI je realizirao prvi izvoz pilećeg mesa u Europsku uniju i to na tržište Njemačke.

Ovom prilikom se zahvaljujemo trudu svih uposlenika i naših partnera koji su se posvetili našim vrijednostima – biti pouzdan partner i dobavljač.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ured za veterinarstvo BiH, veterinarski inspektori na svim nivoima su profesionalno obavili svoje zadatke i time dali doprinos u realizaciji prvog bh.izvoza pilećeg mesa iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Mi dalje nastavljamo sa našim planovima, ponosni što smo potvrdili našu lidersku poziciju ne samo kao najveća mesna industrija u BiH nego i kao kompanija koja postavlja stazu kojom će ići drugi bh.izvoznici iz mesne industrije.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.