A.H.

A.H.

  1. mart  1992. godine jedan je od najznačajnijih datuma u našoj novijoj historiji.

Građani Bosne i Hercegovine su se na referendumu, 1. marta 1992. godine opredijelili za nezavisnu, suverenu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercgovinu, državu ravnopravnih građana i naroda.

JU Muzej Tešanj je u prostorijama Osnovne škole "Huso Hodžić" u Tešnju, 26. 2. 2021. godine organizovala izložbu i dodjelu nagrada za najbolji likovni rad učenika osnovnih škola na temu "1. mart Dan nezavosnosti Bosne i Hercegovine".

 U sklopu projektaMladi pisci Ze-do kantona koji implementira Udruženje za kulturu Kontrast objavljeni su rezultati konkursa / natječaja za prijavu radova za objavljivanje prve zbirke Mladi pisci Ze-do kantona.Od ukupno pristiglih 211 radova,  žiri u sastavu Vernes Subašić (predsjednik), Selma Salihbašić Numić (članica) i Arif Odobašić (član) jednoglasno su donijeli odluku o odabiru tri najbolja rada, kao i dodatnih 47 radova koji će biti uvršteni u zbirku Mladi pisci Ze-do kantona.

U rad je puštena online platforma frka.ba, što ujedno predstavlja i prvu takvu platformu za promociju mladih umjetnika/ca u Bosni i Hercegovini. Na ovu ideju je došla grupa mladih ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), koja ima cilj da okupi mlade umjetnike/ice na jednom mjestu (Web, Facebook, Instagram, YouTube).

Presijecanjem vrpce svečano je otvoren novi logistički centar kompanije MANN+HUMMEL BA u Tešnju. Radi se o objektu površine ca.5.000 kvadratnih metara. Izgradnja ovog objekta najveća je dosadašnja investicija u BiH kompanije MANN+HUMMEL BA.

Omladinska banka Tešanj poziva mlade da pišu projekte i mikrobiznise do 09.03.2020. godine do 14 sati.

Pekari NAFAKA Doboj Jug potrebni:

- pekar sa iskustvom

- buregdžija sa iskustvom

- radnica u prodaji

Sve prijave direktno u pekari svim danima osim nedjelje od 07:00 do 16:00 sati.

Dodatne informacije na broj telefona: 060 35 83 236

JELAH, 25.02.2021. - Pored stalne bogate ponude boja i lakova SPEKTAR Jelah je proširio svoju ponudu boja i lakova za industriju i automobile:

MIPA program - IZDVAJAMO - INDUSTRIJA I 2K kao i MIPA kitovi, fileri, učvršćivači i autolakovi.

GRAVIHEL program - IZDVAJAMO - specijalne boje za staklo, 2K u matu i raptor boja.

KEMIKAL program za drvo u svim nijansama - 20%, 50% i visoki sjaj.

U SPEKTRU u Jelahu pronađite sve što vam je potrebno za proljetno krečenje i uređenje.

Nalaze se u ulici 1.Marta u Jelahu.

Treba znati gdje boje i lakove kupovati! SPEKTAR JELAH

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.