Hrvatska: Strože epidemiološke mjere u dijelu zemlje

26 Jul 2021
292 puta
Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija

U pet hrvatskih županija, Novalji, Senju i Karlobagu od danas su na snazi strože epidemiološke mjere koje će biti na snazi do 15. kolovoza, a produljen je period za istek potvrda o cijepljenju, odnosno preboljenju Covida-19 pri ulasku u zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

Nove epidemiološke mjere odnose se na Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku, Zadarsku, Primorsko-goransku i Istarsku županiju, gradove Novalja i Senj te na općinu Karlobag, dok za ostatak zemlje vrijede ranije utvrđene epidemiološke mjere.

Na snazi je od danas zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu ukoliko nemaju Covid potvrdu, dok je na svadbenim svečanostima taj broj ograničen na 15 osoba.

Covid potvrde obavezne su za sve sudionike i gledatelje na sportskim natjecanjima koji će se održavati u ovih pet županija.

Na okupljanjima na kojima sve osobe imaju Covid potvrde, dozvoljeno je okupljanje najviše 1.000 osoba, a za sva veća okupljanja potrebna je posebna suglasnost Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sva događanja koja prelaze ograničenja Stožera u ovih pet županija trebat će biti odobrena ili od lokalnih ili od Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Hrvatsku putnici mogu ući ukoliko posjeduju potvrde o primitku dvije doze cjepiva odnosno o preboljenju bolesti Covid-19 koje nisu starije od devet mjeseci, odnosno 270 dana, dok je ranije ograničenje bilo postavljeno na sedam mjeseci.

Države su, sukladno epidemiološkim kriterijima, podijeljene u dvije skupine, tako da putnici koji ulaze u Hrvatsku, a nemaju Covid potvrdu, moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48, odnosno 72 sata, ovisno u koju skupinu pripada država iz koje dolaze.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.