Subotica: Ruska propaganda u Srbiji u eksanziji

Srbijanski povjesničar Milivoj Bešlin ocijenio je na okruglom stolu u Novome Sadu da je ruska propaganda u Srbiji u velikoj ekspanziji i dodao da je cilj da se Srbija odvrati od europske agende.

 Bešlin je, govoreći u Medija centru Vojvodine, zaključio da „gotovo svi vodeći mediji imaju izrazito proputinovsku i antizapadnu orijentaciju“.

 Prema njegovim riječima, ruski pokušaji da odvrate Srbiju od europske agende ogledaju se u pokretanju desetina portala, nevladinih organizacija, a nije bez značaja ni činjenica da je Rusija svoj obavještajni centar iz Sofije prebacila u Beograd, kao ni otvaranje beogradske filijale Ruskog instituta za strateška istraživanja.

"Antizapadni i antiliberalni obrazac neizostavno podrazumijeva nacionalizam, kolektivizam, odbacivanje zapadnog društva razvoja, narodnu državu umjesto moderne države", kazao je Bešlin, prenijela je agencija.

 Pojedini srbijanski mediji ranije su objavili da Rusija "počinje svojevrsni rat za prevlast i utjecaj na Balkanu", te da će prvi potez biti otvaranje televizije koja će pokrivati cijelu regiju. 

 Osnivanje ruskih medija u Srbiji najavljeno je u Ruskom domu 15. Listopada ove godine, kada je kako su prenijeli pojedini srbijanski listovi potpisan sporazum u području međunarodne društvene suradnje između institucija Srbije i Rusije.

(FENA) M.K.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.