Granice Srbije nisu zatvorene - policijski dužnosnik

22 Feb 2016
3325 puta

Srbijanske granice nisu zatvorene, ali će od ponedjeljka svi migranti s ratom zahvaćenih područja moći prolaziti zapadnobalkanskom rutom isključivo uz potvrdu s pečatom i fotografijom, koju će dobiti na granici Grčke i Makedonije, izjavio je u nedjelju visoki dužnosnik srbijanske policije.

"Srbijanske granice nisu zatvorene i u Republiku Srbiju mogu ući svi građani koji posjeduju važeću putnu ispravu i vizu, ako je to potrebno. Izbjeglice s ratnih područja u Srbiju mogu ući isključivo na graničnom prijelazu Preševu", rekao je Vladimir Rebić, odnedavno privremeni ravnatelj policije MUP-a Srbije, prenosi Hina.

"Od danas će na granici Makedonije i Grčke sve zemlje koje su u Zagrebu potpisale izjavu obavljati zajedničko profiliranje, što znači da će se migranti s ratom zahvaćenih područja zapadnobalkanskom rutom moći kretati isključivo uz potvrdu", naglasio je Rebić.

Sukladno najavama, od ponedjeljka će migranti s Bliskog istoka koji putuju u neku od zemalja EU smjeti ući samo preko grčko-makedonske granice, a svi ostali prijelazi bit će nelegalni, što znači da će ih se vraćati nazad.

Rebić je u izjavi medijima ukazao na važnost suglasja i zajedničkih odluka svih zemalja na zapadnobalkanskoj ruti da "zajedno provedu sve mjere" kako bi spremne dočekale proljetni i ljetni val u kojem se očekuje veći broj migranata.

"U ovom trenutku u Srbiji se nalazi između 120 i 150 ekonomskih migranata koji ne mogu napustiti Srbiju. Njima preostaju dvije mogućnosti - ili da apliciraju za azil ili da se u skladu s važećim propisima vrate u zemlje iz kojih su došli", kazao je Rebić.

Srbijanska policija zaustavila je u nedjelju u Adaševcima oko 150 migranata koji su iz prihvatnog centra u Šidu pješice krenuli prema granici s Hrvatskom, a koje Hrvatska navodno ne želi pustiti preko granice, izvijestila je Radio-televizija Srbije (RTS).

(FENA) R.G.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.