POČELA AKCIJA ''KUPI STOLICU ZA NATRONOV DOM''

06 Feb 2018
3102 puta

Gradski stadion u Maglaju decenijama unazad je dom Nogometnog kluba Natron. Na odličnom travnjaku maglajskog stadiona prvi kontakt s loptom ostvarile su hiljade mladih ljudi. Ipak, odličnom travnjaku nedostaju i tribine kakve Gradski stadion zaslužuje.

Stoga je proteklih dana oformljena radna grupa u sastavu: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić koja je pokrenula akciju ''Kupi stolicu za Natronov dom''.

Ozbiljan fudbalski tim i kolektiv sa dugogodišnjom tradicijom kakvu ima Nogometni klub Natron zaslužuje i odgovarajući stadion. Već dugo vremena postoji ideja o rekonstrukciji maglajskog stadiona a prije svega njegove zapadne tribine kako bi posjetioci imali što bolje uslove za uživanje u sportskim predstavama. Sada je konačno i došlo vrijeme da se takav projekat pokrene te da san Maglajlija o uređenom Gradskom stadionu u Maglaju postane java.

Odlukom Upravnog odbora Nogometnog kluba Natron formirana je radna grupa koja će u narednom periodu raditi na realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine maglajskog stadiona a koja će podrazumijevati ''fine'' radove te postavljanje 500 stolica sa naslonjačima na ovu tribinu Gradskog stadiona u Maglaju. Finansijski zahtjevi jednog ovakvog projekta su veliki za budžet kluba, a kalkulacije pokazuju kako će jedna stolica s pripremom podloge i ugradnjom koštati 50,00 KM. Stoga se u ovom projektu očekuje pomoć građana, navijača, simpatizera NK Natron ali i navijača drugih sportskih kolektiva, privrednog, vladinog i nevladinog sektora.

Nadamo se da će sve Maglajlije i Maglajke prepoznati vrijednost ovog projekta te da će nesebično uzeti svoje učešće i kupiti stolicu za Natronov dom.

Stolicu za Natronov dom svi zainteresovani mogu uplatiti kod članova radne grupe koju čine: Mustafa Hadžić, Nermin Dedukić, Mirza Halvedžić, Rijad Memišević, Edi Ustalić, Alen Husaković i Adi Mešić, a kroz nekoliko dana donacije za stolice građani iz BiH ali i svijeta će moći uplatiti i putem posebnog bankovnog računa.

U narednom periodu radna grupa redovno će izvještavati o aktivnostima vezanim za projekat a sve informacije vezane za navedenu akciju možete pratiti i putem zvanične facebook stranice NK Natron. 

Sportski pozdrav! 

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.