USPJEŠNO ODRŽANA X FIŠIJADA BLINKER 2019.

21 Okt 2019
473 puta

Dana 20.10.2019. godine (nedelja) na lokalitetu izletišta "Jezero Mrkotić" u organizaciji USR "Blinker" Kalošević-Tešanj održana je deseta tradicionalna FIŠIJADA.

Generalni sponozor Fišijade je Općina Tešanj.

Takmičenju u spremanju ribljeg paprikaša odazvalo se petnaest ekipa čiji takmičari su stigli iz Teslića, Doboj Juga, Kladnja i Tešnja.

Po izuzetno lijepom vremenu takmičarske ekipe su izvršile sve potrebne pripreme i takmičarski dio je nakon trosatne pripreme ribljeg paprikaša došao pred degustatorsku komisiju u sastavu:
1. Jasmin Bato Hurtić (Doboj)
2. Adem Halilović (Tešanj) i
3. Senad Omić (Tešanj).

Degustatori su ocjenjivali boju, miris, ljutinu i opći izgled fiš paprikaša.

Nakon profesionalno odrađenog posla degustatori su evidentirali slijedeći poredak ekipa:
1. mjesto: „AMATERI“ – Kalošević – kapiten Mesud Muharemović
2. mjesto: „PALJUGE“ Šije – kapiten Fadil Hasanić
3. mjesto: „ROKERI“ – Kalošević kapiten Smajo Podrugović

Nagrada za najuređenije takmičarsko mjesto u pripremi fiš-paprikaša pripalo je ekipi SRD „USORA“ iz Teslića.

Pored gastronomskog takmičenja u pripremi fiš paprikaša, pedeset pet takmičara učestvovalo je u disciplini "Streljaštvo - vazdušna puška" u kojem su bili najuspješniji članovi Streljačkog kluba „Paljuge“ iz Šija, prvo mjesto osvojio je Adin Hasanić, drugo mjesto pripalo je Elvedinu Adžiću i treće mjesto osvojila je Lejla Krličević. Iskreno se zahvaljujemo predstavnicima SSK "PALJUGE" Šije na podršci i pomoći oko održavanja takmičenja u streljaštvu.

U disciplini "Zabacivanje ribolovnim štapom u metu" najviše znanja pokazao je Amar Mahalbašić iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je Hadžikadunić Emiru iz Jelaha, dok je treće mjesto zauzeo Sivić Munir iz Kaloševića.

U disciplini snage "Potezanje konopca" epitet "naj-jačih" ponijela je ekipa „MRKOĆANI“ iz Mrkotića, drugo mjesto pripalo je ekipi „LIMARIJA DŽAKIĆ“ iz Mrkotića dok su treće mjesto zauzeli članovi mješovite žensko-muške ekipe „IZVIĐAČI“ iz Tešnja.

Najboljim pojedincima i ekipama uručene su diplome, medalje i pehari.

Izuzetno lijepo druženje uz pjesmu i dobro raspoloženje ostavilo je jake utiske na sve posjetioce Fišijade.

Novinar i publicista gosp. Husein Galijašević je takođe prisustvovao Fišijadi i pripremio izvještaj za svoj popularni „Tešanjski dnevnik“ koji se objavljuje na web stranici www.tesanj.net

USR "Blinker" Kalošević-Tešanj se ovom prilikom javno zahvaljuje svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i posjetili Fišijadu, kao i svima onima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ovo jedino gastronomsko takmičenje u pripremi hrane na općini Tešanj uspješno realizuje.

Posebna zahvala ide našim sportskim prijateljima iz Kladnja koji tradicionalno svake godine svojom posjetom daju značajan doprinos u sportskim manifestacijama koje organizuje USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Do slijedeće godine sportski pozdrav.

FOTO

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.