Njemačka: Od subote obavezan test na COVID-19 pri povratku iz rizičnih zemalja

06 Avg 2020
425 puta

Putnici koji se vraćaju u Njemačku iz visokorizičnih oblasti moraće od subote da se testiraju na virus korona, najavio je danas ministar zdravlja te zemlje Jens Špan i upozorio da je ubrzan rast broja zaraženih razlog za zabrinutost.

Obraćajući se nakon što je, prvi put od maja, zabilježeno više od 1.000 zaraženih na dnevnom nivou, Špan je rekao da će se besplatno obavezno testiranje primjenjivati od subote.

On je dodao da je za porast broja zaraženih djelimično odgovoran i veći broj testova koji se vrši, ali je ukazao i na veliki uticaj putnika koji se vraćaju iz inostranstva i slabije poštovanje mjera fizičkog distanciranja.

Obavezno testiranje ne znači da će putnici morati u karantin na dvije nedjelje.

Svi koji odbiju da se testiraju mogli bi da plate kaznu u iznosu do 25.000 evra.

"Razumijem da su ljudi zasićeni, ali bi trebalo da se odupru obmanjujućoj ideji da pandemija nikada nije bila tako ozbiljna", naveo je Špan.

Njemačka je skoro sve zemlje na svijetu izvan Evropske unije označila kao visokorizične, kao i pojedine oblasti unutar bloka, poput Aragona, Katalonije i Navara u Španiji i Antverpena u Belgiji.

Špan se obratio nakon što je Institut "Robert Koh" prijavio danas 1.045 slučajeva virusa korona.

To je prvi put poslije tri mjeseca da je broj novozaraženih veći od 1.000.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.