U Njemačkoj će ograničenja vjerovatno trajati i tokom zime

12 Nov 2020
108 puta

Njemački ministar zdravstva upozorava da će ograničenja uvedena s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa vjerojatno trajati tokom zime jer je broj novih infekcija i dalje visok, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar zdravstva Jens Spahn rekao je u četvrtak da velike božićne zabave ili druga društvena okupljanja više od 10 do 15 ljudi vjerojatno neće biti izvodivi.

"Moramo zajedno uspjeti proći ovu zimu s nižim brojevima", rekao je Spahn.

Prema izvještaju Državne agencije za kontrolu bolesti, Instituta "Robert Koch", prijavljeno je preko noći 21.866 novih infekcija, što je za oko 1.500 manje od rekorda postavljenog za vikend, ali je broj i dalje visok.

Njemačka je u drugoj sedmici četverosedmičnog djelimičnog zatvaranja koje bi trebalo spriječiti preopterećenje zdravstvenog sistema.

Restorani, barovi i sportski i rekreativni objekti zatvoreni su i uvedena su nova ograničenja za kontakte, iako škole i prodavnice ostaju otvoreni.

Čak i ako je zemlja uspješna u smanjenju broja, Spahn je rekao da se neće moći odmah vratiti u normalu.

"Ne znači da ćemo od decembra ili januara moći nastaviti proslave, vjenčanja ili božićne zabave kao da se ništa nije dogodilo", dodao je Spahn.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.