ADRA i Bingo pokreću šivaonicu u Doboju

27 Apr 2017
3890 puta

Doboj je jedan od gradova koji je bio zahvaćen katastrofalnim poplavama 2014. godine. Mnogi stanovnici ovog grada ni tri godine poslije katastrofe koja ih je zadesila nisu uspjeli da nadoknade materijalnu štetu koja je nastala tokom poplava.

U skaldu s tim humanitarna organizacija „ADRA“ će u saradnji sa TC „Bingo“ iz Tuzle pokrenuti besplatnu obuku iz oblasti šivanje i krojenja.

Obuka je prvenstveno namijenjena ženama iz porodica kojima su poplave 2014. godine nanijele velike gubitke, kao i ženama sa invaliditetom koje veoma teško dolaze do zaposlenja.

Na osnovu modela koji smo uspješno razvili u Banjaluci želimo sličnu obuku pokrenuti i u Doboju čiji će cilj biti ekonomsko osnaživanje žena. Obuka će početi u maju i trajaće 4 mjeseca. Za početak će bit uključeno 5 polaznica koje će pohađati tri stepena s tim da će završni stepen biti posvećen redizajnu stare odjeće. Ovo će biti nastavak akcije „Hljeb od tekstila“ koju ADRA i UG „Mozaik prijateljstva“ realizuju već dvije godine na području Banjaluke i Sarajeva, a sada nam je cilj da projektom obuhvatimo i Doboj.

Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili smo da je iskorstimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koji će nakon redizajna biti ponovo spremni za upotrebu.

Svi zainteresovani za obuku mogu nas kontatirati putem mejla na adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem telefona na broj: 065-779-701.

ADRA je već nekoliko godina fokusirana na socijalno preduzetništvo i zapošljavanje marginaloizovanih osoba, stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo edukovati i zaposliti osobe koje su već dugo bez posla.

(faktor.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.