VIOLAPHARM: Svjetski dan dijabetesa - 14.11.2019.

13 Nov 2019
288 puta

Povodom Svjetskog dana dijabetesa u apotekama Violapharm organizirati aktivnosti vezane za podizanje svijesti o dijabetesu i promicanju zdravog načina života.  

Tema ove i prošle godine Svjetskog dana dijabetesa je Porodica i dijabetes.  Dijabetes je  bolest koja se uredno može kontrolirati i prevenirati. S obzirom da prehrambene navike  igraju veliku ulogu kada govorimo o dijabetesu, moguće je na vrijeme educirati roditelje i užu porodicu kako bi se u budućnosti smanjio rizik od obolijevanja.

Ovim povodom želimo vas podsjetiti da u tretmanu dijabetesa, osim terapije lijekovima, potrebne su promjene životnih navika, te da podrška porodice značajno doprinosi kvaliteti liječenja i smanjenju rizika od pojave komplikacija.

U apotekama Violapharm ćete povodom Svjetskog dana dijabetesa moći besplatno odrediti šećer u krvi, konsultovati se sa našim stručnim timom, a obavještavamo vas da ćete moći preuzeti i Diabetone tablete za bolju kontrolu šećera u krvi po nižim akcijskim cijenama. 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.