Hrvatska: Makarsko smeće u Varaždinu

Nakon što je od početka rujna splitsko odlagalište Karepovac zatvoreno za makarski komunalni otpad, tri kamiona-kontejnera Makarskog komunalca noćas su s 35 tona smeća krenuli na 500 kilometara udaljeno varaždinsko odlagalište.

To je jednodnevna količina smeća u Makarskoj koja danas ugošćuje oko 7,5 tisuća gostiju, a cijena jednog prijevoza i odlaganja otpada kod Varaždina iznosi oko 30.000 kuna, doznaje se od direktora Makarskog komunalca Čede Crljena.

Za razliku od prije četiri mjeseca, kada je makarski komunalni otpad također odlagan kod Varaždina, što je koštalo oko milijun kuna, novi troškovi mogli znatno povećati račune za odvoz smeća građanima i tvrtkama u Makarskoj, dodao je Crljen.

Makarski gradonačelnik Tonči Bilić, zatečen odlukom splitskog gradonačelnika o zatvaranju odlagališta Karepovac za otpad iz Makarske, danas je novinarima kazao kako očekuje pomoć od župana, Fonda za zaštitu okoliša i resornog ministarstva, jer Makarska na svom području nema gdje odlagati otpad.

Nakon obavijesti o prekidu ugovora o zbrinjavanju otpada na Karepovcu negodovale su i općine s Makarskog primorja.

Breljani poručuju kako ne prihvaćaju samovoljno otkazani ugovor o deponiranju "škovaca" kod Splita te najavljuju da će tražiti pomoć županije, ali možda i iskrcati smeće ispred vrata Karepovca.

I čelnici Baške vode kažu kako ih ne zanima ništa osim potpisanog ugovora iz 2010. o odlaganju otpada na Karepovcu do otvaranja Lečevice.

Tučepljani, pak, najavljuju tužbu protiv Grada Splita i gradonačelnika Ive Baldasara, a splitskoj Čistoći poručili su da, ako misle da će smeće iz Makarske i s Primorja zatrpati Karepovac, otkažu ugovore za svih 28 općina i gradova s područja Županije.

Podgorski čelnici potez Splita smatraju neozbiljnim te najavljuju da će ustrajati na odlaganju otpada na Karepovcu do otvaranja centra Lečevica.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.