A.H.

A.H.

Usljed novog proširenja poslovnih kapaciteta kao i poslovnih aktivnosti, firma ALUMONT d.o.o. Doboj Jug raspisuje konkurs za prijem u radni odnos za sljedeća radna mjesta:

+ SPECIJALISTA ZA ALUMINIJ /prozori i vrata – 2 izvršioca

+ RADNIK U PROIZVODNJI PVC I ALU STOLARIJE – 5 izvršioca

Nudimo:

* Redovna i iznadprosječna primanja

* Mogućnost rada i usavršavanja u inostranstvu u našim centrima

Više informacija za dodatna pitanja: 061 412 998 (Alumont Office)

OGLAS OSTAJE OTVOREN DO POPUNE RADNIH MJESTA!

Sanjin Musa, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, danas je na sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH konstatovao da je dosad u Federaciji prvom dozom vakcinisano 12 posto, a potpuno sedam posto stanovništva.

Alergijske bolesti su među najraširenijim bolestima današnjice. Gotovo svaka treća osoba boluje od povremene ili stalne alergije, a svaka deseta pokazuje simptome. U ovom periodu godine najaktuelnije i najizraženije su alergije i reakcije na alergije kod većina građana, pa zbog toga u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica pozivaju na dodatni oprez i mjere prevencije i zaštite.

KBS „Titanium“ Usora još jednom je pokazao da je klub plemenitih i humanih šampiona, te je kao prvi kik boks i boks klub u regiji a i šire, u saradnji sa Crvenim križom Općine Tešanj, uspješno realizovao prvu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom „CHAMPION BLOOD DONOR DAY“.

I pored upućenih apela za savjesnu i racionalnu potrošnju vode od 23.06. I 08.07.2021. godine, nastavljen je trend porasta enormne potrošnje vode.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona u prethodnom periodu osigurala je iznos od 200.000,00 KM za sufinansiranje dijela troškova nabavke lijeka Tocilizumab-Actemra za pacijente koji nisu ispunili uslove za refundaciju iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja. Za navedeni iznos uvećan je budžet na poziciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, s obzirom da se radi o mjeri socijalno-intervenirajućeg karaktera.

Red.

broj

VRSTA INFORMACIJE

DNEVNO STANJE

 

1.

Prirodne nepogode i druge pojave i događaji

 

Federalni hidrometeorološki zavod BiH je izdao dodatno narandžasto upozorenje do 01.08.2021. godine do 18:00 sati za područje cijele BiH, zbog visokih dnevnih temperatura. Maksimalne prognozirane temperature su od 34ºC do 39ºC, a na jugu do 42ºC. Upozorenje se izdaje za dnevne intervale od 13:00 do 18:00 sati. U ovakvim temperaturnim uslovima može doći do značajnog uticaja vremenskih uslova na zdravlje ljudi i životinja, pa se preporučuje da se preduzmu mjere koje prvenstveno  podrazumjevaju izbjegavanje kretanja na otvorenom tokom najtoplijeg dijela dana.

Također, visoke temprature pogoduju nastajanju i brzom širenju požara na otovorenom prostoru. U skladu sa tim preporuka je da se preduzmu sve potrebne preventivne radnje, u smislu izbjegavanja paljenja na otvorenom prostoru, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

 

2.

Stanje puteva

Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: suhi.

Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: suh.

Lokalni putevi: suhi.

Saobraćaj se odvija po suhim putevima i bez posebnih ograničenja.

 

3.

Klimatološki i drugi uslovi

Stanje u 08:00 sati: vedro i sunčano;

-Temperatura zraka u 08:00 sati: 22ºC;           

-Relativna vlažnost: 78%;

-Relativni pritisak: 1015 mbar;

-Pravac i brzina vjetra: - m/s;

-Količina padavina za protekla 24 sata: - lit/m2;

-Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA –U granicama normalnog. TEŠANJKA-Ispod normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću jutros je iznosio 66 cm.

 

4.

Informacije iz Policijske uprave

U protekla 24 sata na području općine evidentirana je:

-          1 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom,

-          3 narušavanja javnog reda i mira i

-          9 prijava građana.

  

5.

Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela

-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 68 intervencija, od toga 15 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 14 osoba.­­

-Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođene su 2 muške i 1 ženska beba.

 

6.

Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza

ELEKTRIČNA ENERGIJA Uredno snabdjevanje.

VODA-Snabdjevanje vodom korisnika vodovodnih sistema Tešanj, Jelah i Kraševo jutros se vrši uredno i ista zadovoljava  zahtjeve Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

TELEFONSKE VEZE-  Uredno funkcionišu.

 

7.

Ostale informacije

/

 

Firmi SSAM plast Jelah potrebni:

-Pomoćni radnici - 2 izvršioca

Sve prijave direktno u sjedištu firme SSAM plast na adresi Poslovna zona Ciglana 11 ili na broj telefona: 061 258 765

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.