Dođite na kraljevski grad Bobovac za Dan državnosti BiH

24 Nov 2021
130 puta

I ove godine biće organizovano narodno okupljanje na Bobovcu povodom obilježavanja Dana državnosti BiH.  Narodno okupljanje prerasta u tradiciju manifestnog iskazivanja autentičnog narodnog senzibiliteta prema  bosanskoj državi, bila ona iz prošlosti, srednjovjekovna, ZAVNOBIH-ovska ili ova savremena, dejtonska BiH.

Simbolična manifestacija narodnog okupljanja će se održati u četvrtak, 25. novembra u 12,00 sati. Polasci za Bobovac planirani su za 9,00 sati istog dana (za polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja).

Narodno okupljanje na bosanskom kraljevskom gradu Bobovcu, pokraj Vareša, i ove godine će se odvijati u duhu pruženih ruku mira i zajedništva ljudi, djece, žena i muškaraca koji su izdanak našeg načina i kulture života, naše domovine BiH.

Pored izaslanika NVO, skupu će se obratiti Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH.

Svi učesnici su dobrodošli bilo da dođu preko Kraljeve Sutjeske kao organizovane grupe šetača, trkača, planinara, biciklista, bajkera, bilo u individualnom aranžmanu ili organizovanom prevozu,  školskim izletima ili na drugi način, preko Vareša.

Dostojanstvo domovini iskazaće i pripadnici Oružanih snaga prigodnom jedinicom za odavanje počasti, a RKUD Proleter prigodnim kulturno umjetničkim programom. Zajednički ručak (lach paket za sve učesnike) biće povod za ljudske susrete i druženja.

Organizatori se zahvaljuju na podršsci općine Kakanj, Vareš i Grada Sarajeva u participiranju uspjeha ovog narodnog okupljanja. Pozivamo i sve druge kulturne, dobrotvorne i nevladine organizacije da nam se pridruže.

Organizacioni odbor:

Krug 99, VKBI, HNV BiH, SGV – PR, MDD Merhamet, RKUD Proleter, ARA u BiH

Za Organizacioni odbor,

Adil Kulenović, koordinator NVO

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.