Samo dvije javne česme na području Maglaja su zdravstveno ispravne i mogu se koristiti za piće

Samo dvije javne česme na području Maglaja su zdravstveno ispravne i mogu se koristiti za piće

Obavještavaju se građani, korisnici javnih česmi da ispitani uzorci vode uzeti 21.11.2018. godine od strane JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica iz javnih česmi: Kraljevac i Parnica imaju zadovoljavajuće osnovne mikrobiološke i fiziko-hemijske karakteristike za ovu vrstu vode prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i ista se može koristiti za piće.

Ispitani uzorci vode uzeti iz javnih česmi: Voljevac, Braća Mulalić, Hadžina voda, Gornja voda Čila, Moruša voda, Josipova voda, Salkići voda-Liješnica, Spomen voda-Kopice i Čaršina voda nisu zdravstveno ispravni zbog nedozvoljivog prisustva bakterija. Voda se može koristiti bezbjedno za piće samo pod uslovom da se dezinfikuje ili prokuhava najmanje 15 minuta ključanja vode, do postizanja mikrobiološke ispravnosti vode. Ispitani uzorci vode uzeti iz navedenih javnih česmi po svojim fiziko - hemijskim karakteristikama zadovoljavaju zahtjevima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Napominjemo da vodne objekte treba redovno kontrolisati, održavati i držati pod zdravstvenom kontrolom.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.