Posljedice eksplozije u Sloveniji: Preminulo pet osoba, više od 20 povrijeđeno

13 Maj 2022
205 puta

Pet osoba je preminulo, a više od 20 povrijeđeno u eksploziji koja se jučer dogodila u Sloveniji u hemijskoj fabrici Melamin koja se nalazi u mjestu Kočevje.

Kako je saopćila policija ove države, prvi dio uviđaja nakon eksplozije koja se dogodila jučer u jutarnjim satima je obavljen, a unutar fabrike pronađeno je pet mrtvih osoba čiji se identitet još uvijek utvrđuje.

Iako su se pojavile informacije kako su još dva radnika koja su smještena na Univerzitetskom medicinskom centru u Ljubljani preminula, iz ove ustanove saopćili su kako su ove informacije netačne.

"Žrtve jučerašnje nesreće u Kočevju koje se nalaze na liječenu u UKCL-u su žive, ali u veoma lošem stanju", saopćeno je iz institucije.

Nakon eksplozije, osim policije i vatrogasaca na terenu u Kočevju se nalaze i druge službe kao i vojska koja je izvršila dekontaminaciju puteva i šetališta u blizini fabrike.

"Među poginulima su i vanjski izvođači radova i jedan zaposlenik kompanije. Požar je ugašen, a uzrok će otkriti istraga. Za sada, čini se kako je riječ o ljudskoj grešci. Prve analize su pokazale da je utjecaj eksplozije na životnu sredinu minimalan", prenosi portal 24ur.com.

(klix.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.