Hrvatska: Bivši policajac zaradio 162 hiljade eura na prostituciji

Uskok je nakon jednogodišnje istrage podnio optužnicu protiv bivšeg zagrebačkog kriminalista Mislava Merkaša koji je kao policajac zadužen za suzbijanje prostitucije svodnicima navodno dojavljivao podatke o racijama i na taj način u šest godina zaradio najmanje 162 tisuće eura, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Uz Merkaša je optužnicom obuhvaćeno još 12 osoba, uglavnom svodnika, ali i bivša zagrebačka policajka koja je također osumnjičena za prodavanje informacija. Uskok tvrdi da se 13 optuženih udružilo zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim nedjelima.
Merkeš je uhićen početkom prosinca prošle godine, a policija ga je tada sumnjičila da je prodajom informacija o racijama zaradio osjetno više, čak 250 tisuća eura.
Osim što je ostale povezao u "zajedničko djelovanje" Merkeš je, po tvrdnjama tužiteljstva, "za novčanu naknadu i druge protuusluge", okrivljenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku policijskih akcija, tzv. racija, usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije, navodi Uskok u službenom priopćenju.
Tužiteljstvo tvrdi da je vodeći zagrebački policajac za prostituciju osobama koje su mu trebale biti meta 'čuvao leđa' punih šest godina. Osim što ih je obavještavao o policijskim racijama odavao im je i podatke o tajnom nadzoru, odnosno prisluškivanju telefona, praćenju i slično.
Neslužbeno se doznaje da je u skupinu bila uključena i njegova supruga koja je svodnicima dostavljala mobitele preko kojih su razgovarali i navodno ih vrlo često mijenjali kako im ne bi ušli u trag. U akciji je, po pisanju medija, uhićen i dizajnera web stranica na kojima se oglašavala prostitucija.
Članove skupine se tereti i da su prostituciju, osim preko interneta, oglašavali i u oglasnicima, a dio optuženika tereti se da su radili 'pomoćne poslove' poput unajmljivanja stanova ili dovoženja klijenata i prostitutki.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.