SAD: Zaštitar ubio vozača kamiona iz BiH

U američkom gradu Daytonu, prema pisanju tamošnjih medija, ubijen je Bosanac Goran Šojić. Šojić se, pišu američki mediji, zaustavio na stajalištu za kamione Love’s Travel gdje ga je zaštitar Joshua Karp ranio iz pištolja nakon čega je bh. građanin preminuo u bolnici.

Zbog čega je Karp pucao na Šojića još uvijek se ne zna, prenosi Dnevni avaz. Svjedoci su ispričali da je navodno došlo do prepirke, nakon čega je zaštitar pucao i pogodio 48-godišnjeg vozača kamiona. ”Još uvijek ne znamo šta je prethodilo ubistvu”, kazao je Wendy Stiver iz policije u Daytonu.
Zaštitar je Šojića upucao u grudi i ruku, ali je od posljedica ranjavanja ubrzo preminuo u bolnici Miami Valley. Šojić je živio u Napervillu u saveznoj državi Illinois. Kako tvrde svjedoci i uposlenici stajališta za kamione, Šojić je zamoljen da napusti Love’s Travel nakon čega je navodno bh. državljanin pokušao ući iza šanka što je zaštitar okarakterisao kao opasnu situaciju te je nekoliko puta opucao. Karpov advokat kaže da je njegov 25-godišnji klijent djelovao po zakonu iako u tom trenutku navodno nije imao potrebnu zaštitarsku dozvolu.
Dok se istraga ne završi, protiv Karpa neće biti podnesene nikakve optužbe. I on se nalazi u šoku. ”Osjeća se kao što bi se svako osjećao nakon ovakvog traumatičnog iskustva”, kazao je Karpov advokat.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.