Vakcinisani radnici konfekcije „Zenko“, sljedeće sedmice pripadnici Oružanih snaga BiH

15 Sep 2021
302 puta

Tim Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) danas (srijeda) je obavio vakcinisanje osamdesetak radnica i radnika Zeničke konfekcije odjeće „Zenko“ u njihovom radnom pogonu, u zeničkom naselju Lukovo Polje.

To je nastavak pružanja pomoći privrednim subjektima u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), čiji radnici su iskazali želju da zaštite svoje zdravlje imunizacijom, ali zbog svakodnevnih radnih obaveza teško mogu da organizuju odlazak na neki od jedanaest vakcinalnih punktova u Zenici. Dio zaposlenika ove kompanije ranije se vakcinisao u Zenici, ali i van BiH.

-Vidjeli smo na vijestima da su na terenu vakcinisani radnici kompanije koja gradi autoput, te smo uputili formalni upit INZ-u. Narednog jutra smo dobili upute šta trebamo pripremiti i posjetila nas je ekipa da se pripremi vakcinacija. Hvala Instituta što su našim radnicima pomogli da na ovaj krajnje jednostavan i brz način zaštite zdravlje sebe, svojih porodica, ali i drugih zaposlenika. Njihovo zdravlje važno je i nama kao kompaniji, našim obavezama prema partnerima, jer smo imamo radni proces u kojem zaposlenici ovise jedni o drugima i zaraza i „izbacivanje iz stroja“ većeg broja osoba bi nanijelo veliku štetu poslovima i angažmanima, uglavnom za izvozno, strano tržište. Nadamo se da će primjer naše i drugih firmi slijediti mnogi, da bi ove jeseni što manje slušali loših vijesti iz bolnica, kazao je Fahrudin Čančar, prvi čovjek konfekcije „Zenko“.

Podsjećamo, slične terenske imunizacije obavljene su već u Tešnju, Žepču, Visokom, Zenici, a broj vakcinisanih na ovaj način od strane mobilnih timova INZ-a je veći od hiljadu. Već početkom naredne sedmice u lokalnoj kasarni Oružanih snaga BiH u Zenici biće vakcinisano više od 350 vojnika.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

ocijeni
(1 glas)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.