VI Etno festival u Tešnju

Tradicija se nastavlja i ove godine. Etno festival je održan 29. decembra, na trgu Gazi Ferhad-bega, koji stoljećima predstavlja simbol tradicije i zanata u Tešnju.

Stoga je festival ove godine organizovan u vidu mini bazara, gdje su naši vrijedni članovi izložili neke od svojih rukotvorina (Fadil Mujaković, Sulejman Brkić, Damir Kruško, Nedžad Piro, Safet Salkanović, Esmira Mujčić, Fatima Ćostović, Emira Bavrk, Kata Marković, Smajl Jabandžić, Stipe i Slavica Bejić, te gosti UŽ Ruka Kalošević).

Udruženje građana ''Sehara Tešanj" kroz ovakve aktivnosti ima težnju da kroz davanje doprinosa očuvanju i valorizaciji tradicionalnih zanatskih, kulinarskih i poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na području općine Tešanj u simbiozi sa mjestima kulturnog naslijeđa (Stari grad Tešanj, Stara čaršija i Eminagića Konak) i dodavanjem novih vrijednosti (promocija i manifestacije) na pomenutim lokacijama aktivno učestvuje u razvoju i oblikovanju kulturno – turističkih potencijala i kapaciteta općine Tešanj. To dodatno daje aktivan doprinos jačanju i oživljavanju kulturnog identiteta općine Tešanj kao i predstavljanju iste kao atraktivne turističke destinacije.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.