Osijek: Prvi Festival čokolade

Na osječkom Trgu Slobode danas je održan Prvi festival čokolade na kojemu umjetnici izrađuju skulpture od te slatke delicije, u organizaciji Udruge za kulturu i umjetnost "Centar kulture Osijek".

Na inicijativu udruge okupilo se 18 mladih umjetnika s osječkoga područja, koji izrađuju skulpture od ukupno pola tone čokolade, kazao je na otvorenju tajnik udruge Drago Stojaković.

Dodao je kako je ideja nastala spontano jer su članovi udruge gradu željeli ponuditi jednu atraktivnu priredbu, koja do sada nije bila organizirana, a umjetnicima dati novi izazov, pri čemu su čokoladu smatrali idealnim materijalom.
Najavio je kako će skulpture po završetku festivala biti izložene u nekom od osječkih galerijskih prostora, a potom i u Širokom Brijegu u BiH. Stojaković je napomenuo kako je udruga osnovana prije nekoliko mjeseci, s ciljem promicanja umjetnosti mladih, pozicioniranja mladih umjetnika na kulturnoj sceni te obogaćivanja gradskog kulturnog života.
Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham kazao je kako je grad otvoren za ovako sjajne ideje, spreman pomoći u njihovoj realizaciji, posebice kada treba povezati mlade ljude i kulturu.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.