Hrvatska/Mladim porodicama za preseljenje daju 26 500 KM, obnovljeni su vrtić i škola a može se pronaći i posao

01 Dec 2018
1455 puta

Nakon preseljenja u Vrbovsko Ogulinka Ivana mogla je birati posao. Ima curicu, a na proljeće stiže prinova. Podstanari su u kući koja je na prodaju, piše RTL.

"Stambeno pitanje ćemo riješiti tako da se prijavimo na ove poticaje šta dijele iduće godine, pa možda kupimo nekakav stan ili kućicu, a šta se tiče selidbe negdje drugdje ne bi, ne bi. Lijepo mi je ovdje", kazala je Ivana Povž iz Vrbovskog. 

Od Nove godine Grad daje milijun kuna za sufinanciranje rješavanja stambenoga pitanja. Po obitelji najviše sto tisuća kuna (26.500 KM). Interesa ima od Zagreba do Dalmacije. Iz Solina želi doseliti obitelj s 11-ero djece.

"U Vrbovskom se može jedna starija kućica u dobrom stanju kupiti za 200-tinjak tisuća kuna. Osim toga, mi ćemo tim mladim obiteljima financirati i projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu. Oni se mogu javiti na Fond zaštite okoliša i osigurat sebi i obnovu fasade i izmjenu stolarije", kazao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić. 
 

Sve to sređeno je i na dječjem vrtiću u kojeg je uloženo gotovo 650 tisuća kuna, a ove godine upisano 18-ero mališana.

Uređena je i škola, obnavljaju se zgrade pogotovo za ljude slabijeg imovinskog stanja. One koji dosele probat će i zaposliti. Dominantna je drvna industrija.

"Da imamo raspoloživih 30, 40 djelatnika mogli bi ih odmah zaposliti u našim pogonima. Plaće? Plaće se kreću od 3500 ili 3600 kuna (920 do 950 KM) pa nadalje ", rekao je direktor proizvodnje u pilani Dominik Birt.

U Vrbovskom znaju da grad ima budućnost samo ako mladim obiteljima osiguraju posao, mjesto za dijete u vrtiću i lakši put do stana.

 6yka.com
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.