Hrvatska: Sportska društva i crkve će morati plaćati porez

Sportska društva i crkvene zajednice morat će, kao i sve druge neprofitne organizacije koje ostvaruju godišnji promet veći od 230 tisuća kuna, osnovati tvrtku ili neki drugi oblik udruživanja koji nije neprofitni i plaćati porez, rekao je danas ministar financija Hrvatske Slavko Linić.

 Linić kaže da je cilj uvođenje transparentosti u poslovanje svih civilnih organizacija, neovisno o tome radi li se o sportskim, crkvenim ili nekim drugim društvima.

 Vlada je, naime, danas u saborsku proceduru uputila prijedlog zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neproftnih organizacija kojim se uvodi obveza dostave financijskih izvještaja svim neprofitnim organizacijama, prilagođena visini prihoda i vrijednosti imovine, a uvodu se i Registar neprofitnih organizacija.

 Neprofitnim organizacijama uvodi se i obveza osnivanja trgovačkog društva ili drugog oblika udruživanja koji nije neprofitni za obavljanje gospodarske djelatnosti, ako neprofitna organizacija od gospodarske aktivnosti ostvari više od 230 tisuća kuna prihoda, osim od pružanja usluga najma i zakupa.

 Sve neprofitne organizacije s prihodima iznad 10 milijuna kuna godišnje morat će tako podnositi revizorska izvješća, a iznad tri milijuna kuna godišnje izvještaje o prethodnoj godini.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.