Pusić: Potrebno je uspostaviti komunikaciju svih strana u BiH

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić izjavila je danas u Osijeku kako sa zabrinutošću prati posljednja događanja u Bosni i Hercegovini te smatra kako je nužno uspostaviti komunikaciju između svih strana, a neprihvatljivim drži uništavanje zgrada te fizičke napade na ljude i imovinu.

Tokom današnjeg boravka na stranačkom seminaru "HNS 2015/2016", na molbu novinara da komentira zbivanja u BiH Pusić je kazala da BiH, za razliku od nekih drugih teških slučajeva, ima zagarantovanu evropsku persepktivu i potvrđen put prema europskim integracijama i članstvu u EU te da to, uz sve poteškoće, još uvijek ima široku podršku kao pravac razvoja BiH među njenim građanima.

Stoga mislim da bi bilo nužno da se što hitnije pronađe način uspostavljanja komunikacije, i ja ću o toj situaciji govoriti u ponedjeljak u Bruxellesu, na sastanku ministara vanjskih poslova, kazala je Pusić.

U petak su se u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine dogodili nasilni prosvjedi zbog teškog ekonomskog i socijalnog stanja, prosvjednici su palili i uništavali zgrade lokalnih i državnih tijela vlasti, automobile, prodavaonice i dr., a situacija se smirila tijekom noći.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.