Slovenija: Thaler priznao korupciju, osuđen na vikend-zatvor

Bivši slovenski zastupnik u Europskom parlamentu, a prije toga i ministar vanjskih poslova Zoran Thaler priznao je u utorak na okružnom sudu u Ljubljani kazneno djelo uzimanja mita te je temeljem nagodbe s tužiteljstvom osuđen na dvije i pol godine tzv. vikend zatvora. 

Thaler će tako temeljem nagodbe iza rešetaka sljedeće dvije i pol godine provoditi dane vikenda. Uz to, osuđen je na 32.250 eura novčane kazne te petogodišnju zabranu obavljanja javnih funkcija.

Thaler je u završnom govoru rekao da žali zbog svega što se u vezi s njegovom aferom događalo zadnje tri godine zbog čega se iskreno ispričava, no tvrdi da je afera bila inscenirana.

Thaler sada očekuje da će uskoro početi izdržavati dogovorenu kaznu, a smatra da je bez svoje volje bio "uvučen" u korupcijsku aferu koju je prije tri godine u Europskom parlamentu otkrio britanski list Sunday Times. Novinari tog lista, predstavljajući se lažno kao lobisti velikih tvrtki, zastupnicima u Europskom parlamentu, među njima i Thaleru, obećavali novac za podnošenje amandmana na zakonske prijedloge. Thaler je, sudeći po tajnim snimkama što ih je potom objavio britanski list, na to i pristao iako u snimkama nisu iznijeti dokazi da mu je novac i isplaćen.

(Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.