U Srbiji raste socijalna nejednakost

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" upozorili su u srijedu, povodom 20. februara, Svjetskog dana socijalne pravde, na rastuću socijalnu nejednakost u Srbiji i pozvali političke partije da ne zloupotrebljavaju pojam socijalne pravde u predizbornoj kampanji.

"Kao društvo moramo biti ozbiljno zabrinuti zbog rastuće socijalne nejednakosti medju ljudima, jer su siromaštvo građana Srbije i nezaposlenost vidljivi na svakom koraku i predstavljaju ozbiljan problem s kojim se država suočava", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je i da pojam socijalne pravde u Srbiji sve više postaje "mejnstrim tema" svih političkih partija, bez obzira na njihovu ideološku i svaku drugu opredijeljenost.

"Pozivamo sve političke partije i pojedince da pojam socijalne pravde ne uzimaju olako u izbornoj kampanji, jer je posle velikih, promašenih i potrošenih nacionalnih tema na red došla ekonomija, kao posljednja i jedina oko koje nema kompromisa i koja im se može vratiti kao bumerang ogromnog nezadovoljstva većine", navodi "Sloga".

(Beta)

 

{fcomment}

 

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.