Hrvatska: Vrhunac vodnog vala kod Donjeg Miholjca, nasipi stabilni

Rijeka Drava trenutno dostiže kulminaciju vodnog vala u Donjem Miholjcu i na snazi je izvanredno stanje, no sve linije obrane na dravskim nasipima su stabilne i ne očekuje se da će vodni val dosegnuti njihovu visinu, objavile su Hrvatske vode u svom jutrošnjem izvješću o obrani od poplava.

 Tijekom nedjelje vodni val Drave stići će do Osijeka, a na ušću Drave u Dunav ne predviđaju se veći problemi s obzirom da vodostaj Dunava nije u porastu.

 Za rijeke Koranu i Kupu u Karlovcu više nisu potrebne mjere obrane od poplava, Kupa je pala za 470 centimetara, dok je u Farkašiću vodostaj Kupe pao za jedan metar.

 Stagnira i vodostaj Save u Jasenovcu te nizvodno od Jasenovca, u Staroj Gradišci, Slavonskom Brodu i Županji. U laganom opadanju su i vodostaji u savskim nizinskim retencijama.

 U Čičkovoj Poljani vodostaj je u laganom porastu no za sada nema poplavljenih kuća, koje su zaštićene zečjim nasipima. Voda je stigla do okućnica desetak kuća, poplavljen je dio ceste i poljoprivrednih površina. 

 (Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.