Održan prosvjed zbog misa zadušnica za Pavelića

29 Dec 2015
1813 puta

Pedesetak ljudi prosvjedovalo je u ponedjeljak navečer u organizaciji Radničke fronte ispred Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici zbog misa zadušnica za ustaškog čelnika Antu Pavelića.

 Radnička fronta izvijestila je na facebooku da je dvadesetak osoba sat prije prosvjeda napadnuto stotinjak metara od bazilike, no policija nema podatke o napadu. „Prosvjednike je u zasjedi na putu prema crkvi dočekalo petnaestak mladića i iznenada fizički nasrnuli na njih. Napad je, kako za Lupigu kažu svjedoci, trajao jedva minutu, a napadači su osim šaka koristili i kante za smeće, nakon čega su pobjegli u nepoznatom smjeru", objavila je Fronta.

Od zagrebačke policije doznaje se, međutim, da joj se nije nitko javio da je napadnut, niti je bilo privedenih osoba.

 Aktivisti Radničke fronte pokrenuli su u suradnji antifašistima i drugim organizacijama neformalnu inicijativu Protiv fašizma. "Kao dosljedni antifašisti i proteklih godina smo prosvjedovali protiv te sramotne manifestacije u našem glavnom gradu. Sve jači utjecaj ekstremne desnice iz političkih i crkvenih krugova, te nastojanja da se zločinačka i izdajnička tzv. NDH rehabilitira, razlog su za uzbunu među svima kojima je stalo do očuvanja antifašističkog naslijeđa moderne Hrvatske", navela je Radnička fronta na faceboooku.

Na prijašnje prosvjede zbog misa zadušnica za Pavelića u Crkvi je rečeno da se misa zadušnica može služiti za svakoga pokojnika i da misa ne donosi nikakav sud o čovjeku.

(FENA) I.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.