OTVORENA KANCELARIJA MERHAMETA U TEŠNJU

TEŠANJ, 04.04.2018. - Danas je otvorena kancelarija MDD Merhamet u Tešnju.


Ismira Hodžić je sekretar odbora u Tešnju. Merhamet Tešanj je već počeo sa aktivnostima, i u toku prošle sedmice su podijeljeni prehrambeni paketi.


"Merhamet se trudi da bude produžena ruka privrednicima i građanima, koji svoje novčane i robne priloge žele donirati najugroženijima." - kaže Sanela Omerović, predsjednica Regionalnog odbora Maglaj, kojem Osnovna organizacija Tešanj pripada.
Naredna aktivnost MDD Merhamet je izlazak na teren i obilazak ruralnih područja sa naglaskom na osobe starije od 65 godina koje nemaju svoju porodicu ili skrbnike, i pokušaj da se njima pomogne na najbolji način. Uz ovu aktivnost, bliži se i mjesec Ramazan koji će nositi svoje aktivnosti kao i projekat podjele školskog pribora za djecu u stanju socijalne potrebe.

105 godina historije Merhameta govori o stalnom dobročinstvu koje je prisutno kod Bošnjaka kaže Hajrudin Šahić, predsjednik MDD Merhamet i dodaje "Merhamet je tu zbog onih kojima je pomoć potrebna, a ne zbog sebe, ili zbog uposlenika, već zbog onih kojima treba pomoć da mogu doći i otvoriti vrata, popričati i podijeliti svoju sudbinu"

Svi građani i privredni subjekti svoje donacije u novcu mogu uplatiti na žiro-račun:1603010000107206
Svoje robne donacije možete donijeti u kancelariju Merhameta u Tešnju na adresi Titova 41.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 032 650 090 ili na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.