Opozicija u Tešnju na korak do formiranja većine u Općinskom Vijeću

11 Dec 2020
755 puta

Općinska organizacija SDP BiH Tešanj bila je u srijedu 9.decembra domaćin sastanka opozicionih stranaka na kome su učestvovali predstavnici SDP-a, A-SDA, SBB-a, Platforme za progres i koalicije LDS-NB.

Svi prisutni su izrazili spremnost za zajedničko djelovanje u narednom mandatnom periodu, potvrđena je politička volja da se preuzme odgovornost koja je dobijena od građana na proteklim izborimate je formiran blok od 11 vijećnika.

Za formiranje većine u Općinskom vijeću Tešanj potrebno je minimalno 13 vijećnika te ovim putem pozivamo SzBiH ali i BPS koji imaju po 2 vijećnika da se pridruže ovom bloku. Imamo historijsku priliku ali i odgovornost pred građanima da budemo promjena koju željno isčekuju. Nemojte da to propustimo zbog sitnih interesa.

U narednim danima očekujemo da će se razgovorima odazvati predstavnici SzBiH i BPS-a, a sve sa ciljem formiranja većine u OV Tešanj.

Namjera je promijeniti vlast u Općini Tešanj kako bismo pokazali građanima da je moguć i drugačiji pristup politici, drugačiji odnos prema Budžetu i općenito problemima sa kojima se susreću građani Općine Tešanj.

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.